новини

  • Fyeld записват песен с Милена Славова, третият им албум излиза през март

    11.02.2013

    Групата представя две нови парчета довечера в “Денис и приятели”

    Две песни от новия албум на софийската алтърнатив метъл банда Fyeld ще бъдат представени за първи път тази вечер в късното шоу “Денис и приятели”. Парчетата се казват “Last Exit to Freedom” и “All Stars Ablaze”, като втората е съвместен проект с Милена Славова, която също ще гостува с групата в шоуто довечера. Можеш да гледаш предаването от 23,00 ч. по БНТ1.

    Песента с Милена е част от информационна кампания за борба с трафика на хора. В интервю за Music Vault фронтментът на Fyeld Боян Генов–Хелбобз разказва за идеята групата да запише това парче съвместно с Милена: “Когато стана ясно, че ще пишем песен за трафика на хора, се замислихме как да я направим по-популярна по някакъв начин. И естествено ни дойде на акъла да викнем Милена. Като изключим, че наистина е популярно лице, тя е от малкото хора в България, които пеят хубаво и могат да го направят добре на английски.”

    Относно звученето на новите песни, от групата обясняват, че в албума ще има от всичко по повече. Денис Ников, който отскоро отговаря за беквокалите и електрониката във Fyeld, Коментира новото звучене так: Сега с Ицо [Симеонов, новия китарист на групата] нещата стават по метълкор и по прогресив, има повече сола, по няколко куплети, припеви и така нататък. От друга страна с мене пък става по-електронно и по хип-хоп.”

    Групата в момента довършва записите на “In Dependence Day”, като се очаква албумът да се появи до края на март месец.

    Източник: http://www.musicvault-bg.com
    Снимкa: Ива Григорова

    « назад