новини

 • Обявиха първата награда на BG HIP HOP AWARDS 2013

  25.01.2013

  Вече е ясна първата награда от предстоящата церемония по раздаването на първите български Хип Хоп Награди. Тя е за Krisko Beatz и е в категория „Най-добър Beatmaker за 2012 г.” Криско спечели с 1250 гласа пред Tr1cknusic (със 756 гласа), Jay Cee (578), X (555) и Pavell (463). Изборът беше предоставен на феновете, които гласуваха във фейсбук страницата на Наградите.

  Друга интересна новина е, че организаторите поканиха знакови имена от хип хоп културата, които ще пеят на официалната церемония. Участията са разделени на „3 Вълни”, които бележат развитието на българския хип хоп през последните 15 години.

  „Първата Вълна” ще включва изпълнения на основоположниците на този стил в България като: Васко Теслата, Рап Нация, Гето Мен, Мишо Шамара, Колумбиеца Ice Cream и други. След тях на сцената ще излязат Ъпсурт, 100 Кила, Лошите, Alex P, Лора Караджова, Goodslav, Лилана и други. Най-новото поколение ще бъде представено от Криско, Ангел и Моисей, СкандаУ, Дим4оу, YoungBBYoung, Wosh МС Feel, Сани Алекса, Криста и други. Повече подробности от работната среща на организаторите и артистите, която беше в клуб Sugar, може да гледате тази неделя в предаването на Александър Сано (Косъма) „Фонограма” по БНТ, а очакваното интервю на Sisqo може да видите на 7 февруари в предаването „Денис и приятели” по БНТ .

  Една от изненадите на церемонията ще е участието на много обичан бг рапър, който повече от 8 години не се е появявал на родната хип хоп сцена, но ще подкрепи идеята на организаторите за традиционно провеждане на български хип хоп награди. Разбира се DJ Stancho ще подготви и уникален сет с най-доброто от себе си, а танцьорите от Макоса Ностра Фемили ще изненадат с доста смела хореография.

  Поради големия интерес и обещаното страхотно шоу от специалния гост Sisqo, билетите на цена от 15 лв. са пред изчерпване. Всички фенове, които имат желание да присъстват на 06.02.2013 г. в Рейнбоу Плаза, а все още нямат билет, мога да си поръчат във фен страницата на Наградите във фейсбук: www.facebook.com/BgHipHopAwards.  « назад